Werkdagen <15.00 besteld, dezelfde dag nog verzonden

  Professioneel en persoonlijk advies

Al meer dan 40 jaar dé specialist 

In verband met het paasweekend zullen bestellingen die vanaf vrijdag 30 maart na 15.00 uur geplaatst worden, dinsdag 3 april verstuurd worden.

Schrikhekplanken

Schrikhekplanken

Voor het markeren van gevaarlijke situaties hebben wij diverse maten en uitvoeringen schrikhekplanken op voorraad. Maak hieronder je keuze.

Producten per pagina
Sorteer op:
Favoriet
Vergelijken
Favoriet
Vergelijken
Favoriet
Vergelijken

Nederland kan met recht een land met veel water genoemd. Overal in ons land tref je water aan. Prachtig natuurlijk, maar een waterweg in combinatie met verkeer levert soms gevaarlijke situaties op. Om de kans op een nat pak en erger zo veel mogelijk te beperken, zijn er speciale schrikhekplanken op de markt gebracht.

 

Met schrikhekplanken raak je niet meer te water

Zoals hierboven staat omschreven, is iedere plaats waar het gewone verkeer een waterweg kruist, een potentieel gevaarlijke situatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een weg die plotseling verandert in een T-splitsing, waarna men links of rechts af moet slaan. Wil je rechtdoor, dan belandt men in een kanaal, een rivier of een diepe sloot.

 

Om nu te voorkomen dat weggebruikers het open water over het hoofd gaan zien, wordt het einde van de weg aangeduid met zogenoemde schrikhekplanken. Deze witte met rode planken worden vaak per twee op een stel palen gemonteerd met behulp van gewone verkeersbordenbeugels. De zogenoemde BB16-1 schrikhekplank stond vroeger bekend als de BM16-plank, en bestaat uit rode en witte blokken van ieder 50 cm breed. Deze schrikhekplank duidt het einde van de weg aan.

 

Om aan te geven dat men naar links, naar rechts of beide kanten kan uitwijken, zijn er schrikhekplanken met rode pijlen ontworpen. Deze pijlen kunnen, afhankelijk van de uitvoering, naar rechts, naar links of naar beide kanten wijzen. Uiteraard zijn ook deze planken met standaard beugels te monteren op buispalen of flespalen.

 

Schrikhekplank van zwaar aluminium kokerprofiel

Waar je ergens anders de keuze hebt uit verschillende soorten schrikhekplanken, bieden wij je slechts één uitvoering aan. Want al onze schrikhekplanken zijn vervaardigd uit robuust aluminium. Dit kokerprofiel is extra verstevigd, dus echt supersterk. Dit kokerprofiel is over de gehele lengte voorzien van een sleuf. Hierin kun je gewone standaard beugels schuiven, waarna je de schrikhekplank gemakkelijk en snel aan een paar buispalen kunt bevestigen.

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600