Werkdagen <15.00 besteld, dezelfde dag nog verzonden

  Professioneel en persoonlijk advies

Al meer dan 40 jaar dé specialist 

In verband met het paasweekend zullen bestellingen die vanaf vrijdag 30 maart na 15.00 uur geplaatst worden, dinsdag 3 april verstuurd worden.

Geleidebaken

Geleidebaken

Om complete rijbanen van (snel)wegen af te zetten, hebben wij een enorme voorraad geleidebaken. Ook vind je hier aanverwante producten.

Producten per pagina
Sorteer op:
Geleidebaak KX -10%
Favoriet
Vergelijken
Baakvoet kunststof -11%
Favoriet
Vergelijken
  • Vervaardigd uit gerecycled kunststof
  • Gewicht: 23 - 25 kg
  • Voorzien van handgrepen
Geleidebaken met voet | 10 sets -17%
Favoriet
Vergelijken
Favoriet
Vergelijken
  • Speciaal stapelrek voor geleidebaken
  • Biedt plaats aan 60 geleidebaken
  • Gemakkelijk te verplaatsen
Favoriet
Vergelijken

Om een rijbaan voor korte of juist langere duur te kunnen afzetten, zijn zogenoemde geleidebakens een absolute must. Deze kunststof geleidebaken zijn dan ook niet meer weg te denken tijdens de vele afzettingen die je dagelijks op de weg tegenkomt.

 

Geleidebaken, baakschild of baakje kopen

Het woord geleidebaken kent vele synoniemen. De een noemt het daadwerkelijk een geleidebaken, een ander noemt het een baakschild. Ook geleidebaak en baakje komen wij heel vaak tegen. Ondanks de vele benamingen voor een geleidebaken, is het baakschild zelf maar aan weinig veranderingen onderhevig. Want het uiterlijk van een geleidebaak is namelijk in de wet vastgelegd.

 

Een baakschild is namelijk te allen tijde een grote koker, die in feite altijd uit een stevige soort kunststof is vervaardigd. Bovendien moet een geleidebaken aan beide zijden zijn voorzien van rode met witte strepen, die uiteraard ook nog eens voldoende reflecterend dienen te zijn. Dit reflecterende vlak moeten bovendien de afmetingen 100 bij 25 centimeter zijn.

 

Het staat uiteraard buiten kijf dat de baakschilden in ons assortiment voldoen aan alle eisen die hierboven worden opgenoemd. Geleidebaken KX is namelijk volledig gemaakt van kunststof. Hierdoor is deze geleidebaak zeer licht en dus heel gemakkelijk te plaatsen. Bovendien is dit baakschild aan beide zijden uitgevoerd met een rood met wit gestreept beeldvlak van 100 bij 25 centimeter.

 

Baakvoeten bij je baakschild kopen

Uiteraard blijft een geleidebaken uit zichzelf nooit staan. Bestel daarom altijd de bijpassende baakvoeten mee. Een baakvoet is een zwaar blok van gerecycled kunststof. Met een gewicht tot 25 kilo kun je deze baakvoeten gemakkelijk in je eentje verplaatsen. Bovendien heeft onze baakvoet heel veel verschillende gaten, dus hij past in feite bij ieder denkbaar baakschild.

 

Je geleidebaken extra verzwaren met speciale zandzakken

Ondanks het gebruik van een verzwaarde baakvoet, wil het nog wel eens een keer gebeuren dat je baakschild onverhoopt omwaait. Om het risico om omvallen zo veel mogelijk te beperken, hebben wij ook speciale zandzakken in ons assortiment geleidebakens. Vul deze zakken met zand en leg deze op de baakvoet. Zo wordt het risico op omvallen zo klein mogelijk gemaakt.

 

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600