Werkdagen <15.00 besteld, dezelfde dag nog verzonden

  Professioneel en persoonlijk advies

Al meer dan 40 jaar dé specialist 

Bord 'Verboden Toegang': ideaal voor veehouderij

Geschreven door Ronald 17-05-2019 0 Reacties Alles over verkeersborden,

 

Deze week werd het Brabantse Boxtel opgeschrikt door de gewelddadige bezetting van een varkenshouderij. Maar liefst 150 linkse activisten bestormden de boerderij om deze te bezetten en actie te voeren. Het advies om een tweede drama te voorkomen, is simpel: "Plaats borden met 'Verboden Toegang", adviseert de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV).

 

'Verboden Toegang'-bord laat je steviger in je schoenen staan

Deze week verzamelden zich een tachtigtal varkenshouders op een boerderij in het Overijsselse Oudleusen, om elkaar te adviseren en elkaar een hart onder de riem te steken. Zo werd er verteld wat je zoal kunt doen om linkse activisten uit je stal te weren. "Om te beginnen moet je bordjes ‘verboden toegang’  bij jouw stal of op jouw erf plaatsen", citeert De Stentor. "Niet altijd even leuk maar wel nodig om ook later rechtszekerheid te hebben. Als er zoals in Boxtel ineens een groep van 150 man met koevoeten voor de deur staat heeft het geen zin dat tegen te houden."

 

Met een bord 'Verboden Toegang' sta je sterker in je schoenen, mocht het echt uit de hand dreigen te lopen. "Als je geen borden hebt hangen sta je later juridisch toch een stuk zwakker, dan wordt het bijna een openbare gelegenheid. Wel jammer, want we willen juist ruimte geven aan mensen om varkens te kunnen bekijken."

 

Negeren bord 'Verboden Toegang' is strafbaar

Met een van onze 'Verboden Toegang'-borden geef je als eigenaar van het terrein aan dat men privéterrein betreedt en dat dit niet mag zonder jouw uitdrukkelijke toestemming. Indien iemand niet kan aantonen dat hij of zij is bevoegd je terrein te betreden, dan maakt deze persoon inbreuk op het eigendomsrecht van de grondbezitter. En dit is natuurlijk strafbaar. Je kunt dan ook gewoon de politie inschakelen, die direct zal optreden bij het negeren van een bord 'Verboden Toegang'. De politie kan diegene hierop bestraffen met een geldboete van ten hoogste 225 euro.

 

Bord 'Verboden Toegang' voor alle veehouders

Het blijft helaas niet alleen bij varkenshouders. Iedereen die dieren houdt, kan namelijk het slachtoffer worden van dierenactivisten. "Iedereen die vee houdt, niet alleen varkens maar ook pluimvee, koeien, geiten. Er circuleren ook agenda's waarop meer acties bij boeren staan gepland, zoals pluimveebedrijven. Als landbouwsector moeten we nog meer samen optrekken."

 

Iedereen mag een 'Verboden Toegang'-bord ophangen

Het welbekende blauwe bordje is overigens niet uitsluitend voorbehouden aan bedrijven. Iedereen die een omheind terrein bezit of beheert mag een dergelijk bord ophangen. Je ziet ‘Verboden Toegang’-borden dan ook vaak op schoolpleinen en bedrijfsterreinen. Maar in principe zou je ook je afgebakende tuin kunnen voorzien van een dergelijk bord. Elk privéterrein valt namelijk onder artikelnummer 461 van het Wetboek van Strafrecht.

 

Borden 'Verboden Toegang' bekijken >

 

Ook interessant
Wat voor rechten biedt een ‘Verboden Toegang’-bord?

Wat voor rechten biedt een ‘Verboden Toegang’-bord?

Ronald 15-09-2016 0
  Verkeersborden.com biedt een enorm assortiment aan borden en stickers  met de tekst ‘Verboden Toegang’.  Wij krijgen dan ook geregeld de vraag wa...
Lees meer
Plaatsing en bevestiging

Plaatsing en bevestiging

Ronald 11-08-2013 0
Voor de plaatsing van verkeersborden zijn vaste regels opgesteld in de uitvoeringswet BABW. Er is een bepaalde mate van vrijheid wanneer het overzicht...
Lees meer
Heb ik met een 'Werkverkeer

Heb ik met een 'Werkverkeer"-sticker extra rechten?

Ronald 08-02-2015 0
Geregeld wordt ons de vraag gesteld of men met een sticker met de tekst 'Werkverkeer' ook bepaalde privileges heeft. In dit artikel hopen wij deze vra...
Lees meer

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600