Wegens COVID-19 nemen wij maatregelen die impact hebben op onze dienstverlening. Klik hier voor alle informatie.

Nieuw bord onthuld: Op slot, Hond eruit!

Geschreven door Ronald 16-08-2017 0 Reacties Alles over verkeersborden,Alles over parkeerborden,

Nieuw waarschuwingsbord - op slot hond eruit

De Dierenbescherming heeft een nieuw verkeersbord ontworpen dat auto- en hondenbezitters waarschuwt voor het achterlaten van hun hond in een hete, afgesloten auto. Dit kopt het Algemeen Dagblad vandaag. Het eerste exemplaar zal vandaag in Emmen worden onthuld.

 

Verkeersbord 'Op Slot, Hond Eruit' is een heldere waarschuwing

Ieder jaar overlijden tijdens hete zomers weer vele honden omdat hun baasje 'even' weg moet, maar hun viervoeter in de auto achterlaten. Omdat de temperatuur in een afgesloten auto al snel toeneemt tot zelfs boven de 40 graden, sterven de arme honden als gevolg van oververhitting. De Dierenbescherming hoopt dat met dit nieuwe verkeersbord dat waarschuwt voor het achterlaten van de hond in de auto, honden voortaan met hun baasje meegaan de auto uit.

 

Verkeersbord voorkomt ingeslagen ruiten

Alleen al dit jaar zijn twee viervoeters in ons land overleden als gevolg van oververhitting in een afgesloten auto. Tientallen honden wisten echter te overleven omdat passanten ruiten van geparkeerde auto's hebben ingeslagen. Het nieuwe verkeersbord van de Dierenbescherming moet niet alleen dode honden, maar bovendien ingeslagen autoruiten voorkomen.

 

Verkeersbord bekijken >

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600