Wegens COVID-19 nemen wij maatregelen die impact hebben op onze dienstverlening. Klik hier voor alle informatie.

Hoe lang moet mijn flespaal zijn?

Geschreven door Ronald 01-05-2015 0 Reacties Alles over verkeersborden,

Verkeersborden.com heeft vele soorten en maten flespalen op voorraad. Het is dus goed mogelijk dat je niet meer weet welke jij nodig hebt. Gelukkig heeft men hiervoor richtlijnen opgesteld. Zo wordt aangeraden dat een flespaal 60 tot 80 centimeter dient te worden ingegraven. Verder maken we onderscheid tussen verkeersborden voor binnen en buiten de bebouwde kom.

 

Binnen bebouwde kom
In de richtlijnen is bepaald dat de onderste rand van het onderste verkeersbord minimaal 220 centimeter boven het maaiveld dient uit te steken. Als je rekening houdt met een ingraafdiepte van 60 centimeter en je gebruikt slechts één verkeersbord (vierkant of rond 60 en driehoek 70), dan dient je flespaal 360 centimeter lang te zijn. Deze flespaal is dan ook het meest verkochte type. Gebruik je echter nog een onderbord, dan moet je flespaal al 390 centimeter lang zijn.

 

Buiten bebouwde kom
Buiten de bebouwde kom moet de afstand tussen de onderste rand van het onderste verkeersbord minimaal 120 centimeter zijn. Uitgaande van een graafdiepte van 60 tot 80 centimeter, betekent dit dat je bij het toepassen van een verkeersbord voor buiten de bebouwde kom (rond en vierkant 80 en driehoek 90) een flespaal van 3.00 meter nodig hebt. Monteer je echter ook een onderbord op de paal, dan dient je flespaal al 330 of zelfs 360 centimeter lang te zijn.

 

Handig schema
Voor een duidelijk overzicht van de vereiste lengten, maak gebruik van onderstaand schema:

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600